Frakt 80 kr • Fri frakt vid köp över 1500 kr

Skötselråd

Sköt om ditt by basics-plagg på rätt sätt så varar det länge! 

Merino wool - 100% merinoull

Ull är naturligt smutsavvisande och därför räcker det ofta att vädra plagget. Häng ut det några timmar eller över natten och låt den fuktiga luften göra jobbet åt dig. På morgonen har du återigen ett fräscht och väldoftande plagg. 

När du väl behöver tvätta ditt plagg kan du antingen tvätta för hand eller i maskin på ullprogrammet i max 30 grader. Tvätta med avigsidan ut för att bevara färgen. Använd tvättmedel avsett för ull och aldrig sköljmedel. Centrifugera lätt, forma i fuktigt tillstånd och låt plantorka. Blusbars merinoull går även att torktumla på mycket låg värme, men det sliter givetvis mer på plagget. 

Om du handtvättar kramar du först ur så mycket vatten som möjligt ur plagget – vrid inte! Rulla sedan in det i en frottéhandduk som du försiktigt kliver på så att handduken suger upp resterande vatten. Därefter formar du ditt plagg och låter det plantorka. 

Bamboo - bambulyocell

by basics bambulyocell tvättas med avigsidan ut för hand eller i maskin i max 30 grader. Ett material som bambu kan inte färgas in på samma sätt som syntetiska material. För att undvika att färgerna bleks rekommenderar vi tvättmedel utan enzymer och optiska vitmedel. Använd ej sköljmedel.

Om du handtvättar kramar du först ur så mycket vatten som möjligt ur plagget – vrid inte! Rulla sedan in det i en frottéhandduk som du försiktigt kliver på så att handduken suger upp resterande vatten. Därefter formar du ditt plagg och låter det plantorka. Om du vill hänga ditt plagg på galge – tänk på att bambutyget är tungt i fuktigt tillstånd och därför kan töjas och bli längre om du hänger upp det. Undvik helt att hänga plagg med tunna axelband på vanlig galge.

Bambulyocell ska inte torktumlas och bör strykas på låg värme på avigsidan för att återfå sin fina lyster.

Cotton - 100% bomullstrikå

Tänk på att Cotton består av 100% bomull och därför krymper 3-5%, mest på längden.

by basics kollektion Cotton tvättas med avigsidan ut för hand eller maskin i max 30 grader. För att undvika att färgerna bleks använd tvättmedel utan enzymer och optiska vitmedel. Använd ej sköljmedel.

Cotton ska inte torktumlas. Kan strykas på låg värme på avigsidan.

Om du handtvättar kramar du först ur så mycket vatten som möjligt ur plagget – vrid inte! Rulla sedan in det i en frottéhandduk som du försiktigt kliver på så att handduken suger upp resterande vatten. Därefter formar du ditt plagg och låter det plantorka eller hänger det luftigt på streck eller galge.